- آقاگل
- يكشنبه ۲۰ فروردين ۹۶
شاردن جهانگرد فرانسوی(1623-1713م) که در زمان شاه سلیمان صفوی به ایران آمده، در سیاحتنامهی خود گوید: "ایرانیان اشتیاق وافری دارند که صنایع چاپ در کشورشان پدید آید و به فواید و ضرورت آن کاملاً پی بردهاند، معهذا کسی پیدا نمیشود که چاپخانه به وجود آورد. برادر وزیر دربار، که یک شخص بسیار عالم و مقرب حضور شاهنشاه است، در سال 1087ه ق میخواست با من قرار و مداری بگذارد تا کارگرانی به ایران آیند و این فن ظریف را به ایشان بیاموزند. مشارالیه کتابهای عربی و فارسی چاپی را که برایش برده بودم، به نظر اعلیحضرت همایونی رسانید، با این پیشنهاد موافقت حاصل شد. ولی وقتی که مسئله پرداخت پول به میان آمد، هرچه رشته بود پنبه گشت!"
نزدیک به یک قرن و نیم از زمان شاردن گذشت و ایرانیان اقدامی در تأسیس چاپخانه نکردند. تا آنکه در زمان پادشاهی فتحعلی شاه و به همت عباس میرزای ولیعهد چند تن از ایرانیان این فن را در اروپا آموختند و دستگاه چاپ حروفی(سربی) و بعد چاپ سنگی را به ایران آوردند.
اختراع دستگاه چاپ توسط یوهان گوتنبرگ آلمانی در سال 1453م
در پایان قرن پانزدهم بیش از 200 چاپخانه در اروپا وجود داشت.
اختراع دستگاه چاپ سنگی در سال 1796م
ورود دستگاه چاپ به ایران در سال 1233 ه ق (1817م)
+همینطور که الآن انرژیهای نو و تجدید پذیر علم روز دنیا محسوب میشه. و چند سال قبل انرژی هستهای یا سفر به فضا علم روز محسوب میشد یا چندین سال قبلتر داشتن قطار و راه آهن علم روز بود. اون سالها صنعت چاپ علم روز محسوب میشد. اینکه یک قرن و نیم از دنیا عقب بودیم و ادعای کشور گشایی مون هم میشده جالب توجه بود.
++تاریخچه چاپ و دستگاههای چاپ خیلی جالب بود.