- آقاگل
- جمعه ۶ بهمن ۹۶
روزی که آمدم اینجا یکی از اهدافم این بود که اگر دیدم دانستههایم به کار شخصی میآید آنها را به اشتراک بگذارم. در طی این چند سال خودم نیز موارد بسیاری را به واسطه همین وبلاگخوانیهای روزانه یاد گرفتم و با آدمهای بادانش بسیاری آشنا شدم. به عنوان یک پیرمرد فکر میکنم اشتراکگذاری آموزهها در فضای مجازی یکی از موردهایی است که باید بیشتر به آن پرداخته شود. هدف از این پست نیز آموزش چند ترفند ساده است که امیدوارم مفید باشند.
آشنایی با سایت گودریدز
قبلاً به طور مختصر در مورد سایت گودریدز و محاسن استفاده از آن صحبت کرده بودم و اکنون قصد دارم چگونگی استفاده از آن را شرح دهم. گودریدز یک شبکه اجتماعی مخصوص کتابخوانهاست. مطمئنم بارها شده که خواستید بدانید در طول سال چه تعداد کتاب را خواندهاید. یا خواستید نظر دیگران در مورد کتابی که خواندهاید و یا میخواهید بخوانید رابدانید. و یا اینکه خواستهاید برای خواندن کتابی برنامهریزی کنید. گودریدز همه اینها را دارد. در این دو تصویر (تصویر1 و تصویر2) نمایی کلی از صفحه گودریدز این بنده نگارنده را میبینید. در تصویر اول، در وسط صفحه ریویوهای دوستانی که آنها را دنبال میکنم را میبینید. خواندن ریویوهای دیگران خیلی وقتها واسطه ایست برای آشنایی و انتخاب کتابهای جدید و خیلی وقتها هم آشنایی با کتابهایی که نباید خواند! ضمناً شما نیز میتوانید برای هر کتابی که میخوانید ریویو بنویسید. ریویوها درواقع خلاصهای است از کتاب و نظر شما در مورد آن. چیزی که هم برای خودتان ارزشمند است و هم ممکن است در آینده به کار دیگران بیاید. در ستون سمت چپ اول از همه کتابهایی که در حال خواندنشان هستم و تعداد صفحاتی که از آنها خواندهام را میبینید. استفاده از این ویژگی برای داشتن برنامهریزی در مطالعه مفید است. درمورد چلنج پایین تصویر، درواقع خودم را به چالش کشیدهام و هدفم را در سال جدید اینگونه تعریف کردهام که باید تا آخر سال میلادی 60 کتاب جدید را بخوانم.(سالی که نکوست از ژانویهاش پیداست!) در تصویر دوم ابتدا کتابهایی که در آینده قصد خواندنشان را دارم میبینید. بیشترین کاربرد این قسمت زمانی است که با کتابی آشنا میشوید و میخواهید نامش را به یاد داشته باشید تا اگر جایی به چشمتان خورد یا فرصتش پیش آمد آن را بخوانید. در انتهای صفحه نیز لیست کتابهایی که خواندهام، میخواهم بخوانم، درحال خواندنشان هستم و دستهبندی کلیشان را مشاهده میکنید. در مجموع سایت گودریدز همه آن چیزی است که کتابخواندن را برای شما لذت بخش میکند. نکته جالب اینکه حتی کتابهای درسیتان را میتوانید در سایت پیدا کنید(یا خودتان کتاب فوق را واردش کنید) و به کمک سایت برای خواندنشان برنامهریزی کنید. عضویت در سایت گودریدز اگر اکانت جیمیل داشته باشید به سادگی آب خوردن است. و اگر اکانت جیمیل نداشته باشید هم چیز پیچیدهای نیست که نتوانید از عهدهاش بر بیایید.
ربات تبدیل عکس به متن
حتماً برایتان پیش آمده که بخواهید متن کتابی را به صورت تایپ شده در اختیار داشته باشید. و یا اینکه بخواهید متن یک تصویر را تایپ کنید. این مشکلی است که بارها خودم با آن مواجه شدهام. استفاده از این ربات در تلگرام بسیار ساده است. کافی است از صفحه کتاب با زاویهای مناسب عکس بگیرید و برای ربات ارسال کنید. چند ثانیه صبر، و خواهید دید که نتیجه فوقالعاده است. به شخصه از کار با این ربات راضی هستم. اگرچه برای هر 100 تصویر باید مبلغ سه هزار تومان پرداخت کنید.
سایتی برای تبدیل گفتار به متن
وارد سایت speechtexter شوید. در گوشه سمت راست زبان سایت را به فارسی تغییر دهید. فونت و انداه قلم را انتخاب کنید. گزینه استارت را بزنید و شروع به خواندن متن یا پلی کردن صوت کنید. به همین سادگی. در پایان هم میتوانید با استفاده از گزینههای موجود متن تایپ شده را پرینت و یا با فرمت txt ذخیره کنید. سایتی کاربردی برای تبدیل صوت به متن با نهایت دقت.
ارائه بیاسترس با استفاده از ابزارهای نرمافزار پاورپوینت
چه دانشآموز و چه دانشجو باشید و چه یک کارمند، مطمئناً بارها به نرمافزار پاورپوینت نیاز داشتهاید. و یحتمل با استفاده از ساخت اسلاید مطلبی را سر کلاس یا یک جلسه کاری برای دیگران ارائه کردهاید. از نوشتن این پست زمان زیادی میگذرد ولی آنقدر این آموزش کاربردی است که تصمیم به باز نشر آن گرفتم. با استفاده از این ابزار میتوانید بدون نیاز به کاغذهای یادداشت مزاحم و بی استرس مطالبتان را برای دیگران ارائه دهید.
فعلاً همین چند مورد را داشته باشید تا بعد. از من پیرمرد به شما جوانان نصیحت، دانستههایتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. تا دیگران هم دانستههایشان را با شما به اشتراک بگذارند. مطمئن باشید ضرری نمیکنید.